Las Meninas, velazquezLas Meninas, velazquez DouroSevillaCordoba bro

Foredrag

Forelæsningsrække i København

Som noget nyt lancerer Metropolrejser en række foredrag i Den Sorte Diamant, hvor vi bruger dejlige lokale med skøn udsigt over vandet.

Foredragene gør det muligt at komme i dybden med nogle af de temaer, seværdigheder og byer, man møder på rejserne. Foredragene kombinerer kunst, historie, havedesign, arkitektur og kultur og går på tværs af geografiske grænser, og kan følges som forberedelse på kommende rejser eller som generel inspiration.

Der er tale om rigt illustrerede foredrag, der er bygget op som ’virtuelle rejser’. På rejserne er tiden begrænset, og der er mange nye indtryk - derfor er rejseforedragene en god måde at spore sig ind på destinationen allerede før rejsen.

Foredragsholder Kasper Christiansen har igennem mere end 15 år holdt forelæsninger for private grupper, firmaer og Folkeuniversitetet (Folkeuniversitetet i København, Odense, Aarhus og Aalborg). Kasper er uddannet cand.mag. fra Københavns Universitet og har desuden studeret sprog og historie ved Universidad de Barcelona. Kasper har boet i Spanien i perioden 2000-2004 og 2006-2020, men bor i dag i København med sin familie.

Foredragene

Franske slotte & haver
Dato for foredraget: Ingen dato pt.
Foredrag om en række af de flotteste haver og slotte i Frankrig fra Loiredalen og Normandiet. Vi ser nærmere på haver som Les Jardins de Castillon, Jardin Plume og Bois de Moutiers i Normandiet og slotte med haver i Loiredalen som Chaumont‐sur‐Loire, Chenonceau og Cheverny.
Andalusiens kulturskatte & haver
Dato for foredraget: Ingen dato pt.
Andalusien er en kulturel smeltedigel præget af arabisk, kristen og jødisk kultur - foredraget giver et overblik over områdets vigtigste seværdigheder og haver, herunder Alhambra og Generalife i Granada, Mezquita-katedralen og haverne i Córdoba samt Sevillas monumenter og haver.
En rejsen gennem Spaniens kulturhistorie
Dato for foredraget: Ingen dato pt.
Kom bag om Spaniens fascinerende historie og få indsigt i sammenhængene mellem de forskellige perioder og steder, fra det romerske Hispania over det arabiske Al-Andalus til Guldalderens Madrid og moderne arkitektur i Bilbao, Barcelona og Valencia.
Pradomuseet
Dato for foredraget: (kommer senere)
Der er ledige pladser
Foredraget tager udgangspunkt i hovedværkerne fra ét af verdens bedste museer: Pradomuseet i Madrid, som vi har besøgt på flere af vores rejser. Se værker af kunstnere som Goya, Velázquez, Greco, Tizian og Rubens og få samtidig indsigt i spansk kulturhistorie.
ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT