Haverejser

Haverejser til Spanien

Haverejser med Alhambra, Córdobas patioer og Madrids designhaver

Spanske haver er langtfra kunt et moderne og nyt fænomen: siden romerne og maurerne har man designet skønne haveanlæg på Den Iberiske Halvø. Allerede romerne lagde stor vægt på de aflukkede, svale haverum med brug af rislende vand. Herfra stammer de spanske patioer, som selv i dag holdes ved hævd i landet, særligt i det sydlige Spanien.

Maurerne byggede videre på romernes traditioner. Også maurerne lavede private haverum, men for maurerne havde haverne i højere grad en religiøs betydning: haverne var en spejling af paradiset.

I dag kan man stadig se de private haverum, der bygger på romerne (i f.eks. Córdobas patioer) og på maurerne (f.eks. Alhambra), men samtid er moderne haver, der bygger på den engelsk have og 'den hollandske bølge' kommet til. Vi besøger flere af disse haver på vores haverejser.

Moderne spanske haver
Moderne spanske haver - Fernando Martos er én af de spanske havedesignere med mest succes i dag. Flere af hans haver er blevet udgivet i det anerkendte engelsk havemagasin Gardens Illustrated.

Haverejser til Andalusien

På vores grupperejse til Andalusien besøger vi flere haver, som er et fortrinligt supplement til de kulturelle oplevelser på rejsen.

Alhambra & Generalife

Alhambra-paladset er ét af de mest fascinerende monumenter i Spanien. Her spiller den mauriske arkitektur, det rindende vand, haverne, kakler og stuk sammen i en næsten himmelsk kombination.

symbol
Alhambra-paladset er ét af de mest fascinerende monumenter i Spanien
Córdobas patioer

Córdoba har en særlig tradition for at bygge patioer, så poatiorne endda har sin egen festival. Denne tradition går helt tilbage til romerne og maurerne. Én af vores yndlings-seværdigheder i Córdoba er Viana Paladset, hvor der er muligt at besøge hele 12 patioer og et haveanlæg.

Læs om vores aktuelle haverejse til Andalusien 18. - 23. april 2022

Generalife og Alhambra
Generalife og Alhambra - de mauriske haver har rindende vand som et leitmotif

Haverejser til Madrid og omegn

Nord for Madrid har to spanske havedesignere, Fernando Martos og Miguel Urquijo, designet en række fascinerende haver. På vores rejser til Madrid, Toledo og Segovia har vi besøgt en række af disse haver.

Der er tale om moderne haver, som bygger på en anden tradition end den andalusiske. Begge havedesignere har nemlig arbejdet i flere engelske haver og er samtidig stødt på den 'hollandske bølge' med brug af græsser. De to havedesignere har begge formået at finde planter og stauder, der kan klare sig i det barske spanske klima.

Miguel Urquijo og Fernandos haver er et frisk pust i Spanien, og besøgene i deres haver har hver gang været en stor oplevelse.

Én af Miguel Urquijos haver nord for Madrid
Én af Miguel Urquijos haver nord for Madrid - på rejserne til Madrid besøger vi nogle af de mest spændende haver i Europa

Haverejser til Catalonien

Vi holder meget af at arrangere haverejser til Catalonien. Særligt på Costa Brava har man en række spændende haver.

Cap Roig

Én af Cataloniens flotteste haver ligger på Costa Brava ca. 1½ times kørsel nord for Barcelona. Haven var ejet af en russisk rigmand og hans hustru, men blev senere købt af den spanske fond La Caixa, og er i dag åben for offentligheden. Der afholdes koncerter i haven om sommeren. Haven ligger med smuk udsigt til havet.

Haven Cap Roig
Haven Cap Roig - en af de flotteste haver i Catalonien har smuk udsigt til havet

Læs om vores rejser i 2023

Forårsrejse til Peloponnes & Athen
Nyd foråret på den græske halvø Peloponnes, den smukke ø Ægina og i Athen på vores Kulturrejse i 2023. På Peloponnes bor vi i den charmerende by Nafplio, som ligger ud til havet.
Pris
11.950 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider inkl. vin er med i prisen
Sydøstengland
Haverejse til Kent og Sussex, hvor vi besøger en perlerække af Englands ypperste haver, herunder Sissinghurst, Great Dixter, Gravetye Menor og West Dean.
Pris
16.350 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider er med i prisen
Toscana
Oplev toskansk kultur, kunst, haver, gastronomi og vin på vores nye rejse til Toscana. Undervejs oplever vi haverne La Foce, Tivoli og Ninfa, byerne Siena og Lucca, vinhovedstaden Montepulciano samt Firenze og Rom.
Pris
14.650 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider inkl. vin er med i prisen
rejsegarantifonden