Loiredalen

Kulturrejser til Frankrig

Kulturrejser til Nordmandiet og Loiredalen med kultur, haver, fransk gastronomi og vin

Metropolrejser har i mere end 15 år arrangeret kulturrejser med dansk rejseleder. Vi startede med at organisere kultur- og grupperejser til Spanien, og har siden udvidet med rejser til Frankrig, Italien og Portugal.

Vores kulturrejser tager altid udgangspunkt i gode hoteller (som regler kvalitetshoteller med 4 stjerner), lokal gastronomi og vin, og først og fremmest et dagsprogram, der baserer sig på grundige researchrejser.

Vi har besøgt Frankrig på vores grupperejser gennem flere år, med udgangspunkt i direkte flyvninger til Paris og fokus på hhv, Nordmandiet og Loiredalen.

Portugal - dourofloden
Monets berømte åkander - motivet af åkanerne blev gentaget i uendelighed af Monet gennem de sidste år

Kulturrejser til Paris

Paris - byernes by - er et sandt overflødighedshorn af fantastiske oplevelser. Byen byder på et væld af verdensklasse museer - herunder selvfølgelig det enorme Louvremuseum, men også Musée d'Orsay som har en fantastisk samling af impressionistiske værker. I udkanten af Paris finder man Musée Rodin, hvor man kan opleve en række af den franske billedhugger Auguste Rodins skulpturer.

Paris er gastronomiens hovedstad - ingen anden by i Europa har så mange Michelin-stjerner som Paris. Gode restauranter og lokal gastronomi er et fast element på vores rejser. På en kulturrejse til Paris skal man selvfølgelig opleve Nôtre Dame, Effeltårnet og det gamle jødiske kvarter Le Marais. I Jardin du Luxembourg kan man slappe af og nyde et åndehul midt i storbyen, og lidt uden for Paris finder man slottene over alle slotte, Château de Versailles, som vi besøger på vores Kulturrejse til Loiredalen.

Effeltårnet
Effeltårnet - eller 300-meter tårnet, som det oprindeligt blev kaldt. Gustave Eiffels mesterværk, der er bygget op af mere end 7.000 tons jer, er Paris' verdensberømte vartegn

Loiredalen

Loiredalen har mere end 300 slotte. På vores kulturrejse til Loiredalen besøger vi en række af de vigtigste slotte og haver.

Château Chambord - et renaissanceslot, som blev bygget først og fremmest for at imponere - i mindre grad for at blive brugt, for slottet havde hverken varme eller møbler. Vi besøger og vandslottet Chenonceau, som krydser bifloden til Loire, Cher. Vi besøger selvfølgelig også Château Amboise, kongeslottet hvor det italienske geni Leonardo da Vinci ligger begravet.

I Château Villandry kan man besøge nogle Frankrigs mest overdådige haver. Her er der anvendt store partier af taks og buksbom, som er klippet i sirlige former.

Porto
Château Amboise - der er mere end 300 slotte langs med Loidalen, og vi besøer en række af de flotteste på vores kulturrejse til Loire. På billedet ses kongeslottet Château Amboise og udsigten til floden

Luksushoteller & kvalitetsrestauranter

Vi anvender altid gode, komfortable hoteller på vores rejser. Vores filosofi på rejserne er, at hotellerne vi overnætter på, ikke blot skal være 'et sted at sove' men en behagelig oplevelse, som hænger sammen med rejsen.

Vi booker så vidt muligt kvalitetshoteller med en god placering, og som hvis muligt har en historie. På mange af rejserne blandes mindre boutique-hoteller med større hoteller.

På kulturrejserne indtages måltiderne sjældent på selve hotellerne, fordi vi ønsker at byen og stemningen på de lokale restauranterne skal være en del af rejseoplevelsen. Lokal gastronomi og vin er en del af alle vores rejser. På mange af rejserne vil man støde på restauranter med en anbefaling i Michelin-guiden.

Luksushotel på kulturrejsen til Portugal
Luksushotel på vores rejse til Lissabon og Porto

Læs om vores rejser i 2024

Kultur- og haverejse til Andalusien
Denne rejse byder på hele 5 seværdigheder, der er at finde på Unescos Verdensarvsliste. Oplev byerne Lissabon og Porto, Douroen, en charmerende have, bjergbyen Sintra, samt Cabo da Roca og Cascais. Turen starter 14. april 2024.
Pris
14.500 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer til haver og måltider (inkl. vin) er med i prisen
Kulturrejse til Santiago og Galicien
Oplev Santiago de Compostela og en perlerække af spanske byer: León, Salamanca, Ponferrada, Muros, Lugo og Finisterra. Rejsen foregår 19. - 24. oktober 2024.
Pris
14.650 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider (inkl. vin) er med i prisen
Montserrat-bjerget
Oplev Barcelona med Antoni Gaudís hovedværker med entré til La Sagrada Familia og en udflugt til Montserrat-bjerget og vinområdet Penedès. Rejsen foregår 21. - 24. maj 2024.
Pris
7.450 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider på rejsen er med i prisen
rejsegarantifonden
Iata