Haverejser til Frankrig
Chedigny
Chaumont-sur-Loire
Chaumont-sur-Loire

Haverejser

Haverejser til en række af Europas bedste haver

Metropolrejser har mere end 10 års erfaring i at arrangere haverejser. Vores haverejser går til Spanien, England, Frankrig og Portugal og som noget nyt arrangerer vi nu også haverejser til Italien.

Vi tilbyder kvalitetsrejser baseret på grundig research med brug af 4-stjernede kvalitetshoteller og lokale restauranter, der byder på gastronomiske oplevelser. Haverejserne indeholder haver på højeste niveau, skabt af havearkitekter, gartnere og havepersonligheder. Oplev en række af Europas bedste haver på vores haverejser. Vi arrangerer både rene haverejser, hvor vi udelukkende besøger haver, og kombinerede have- og kulturrejser.

De rene haverejser går til Storbritannien: i England og Wales besøger vi tophaver som Great Dixter, Sissinghurst, Gravetye Manor, men også mindre (og mindre kendte) haver som Plas Cadnant, Brynbella, Gresgarth Hall og West Dean.

På vores Have- og Kulturrejser blandes haver i særklasse med kulturelle oplevelser på muséer, historiske bygninger og vingårde. Som eksempler er Kultur- og Haverejsen til Loiredalen med en perlerække af haver og slotte, herunder Villandry, Chenonceau, Cheverny, Plessis Sasnières, Petit Trianon og Grand Trianon, og Have- og kulturrejsen til Portugal med bl.a. Lissabon, Porto og Coímbra.

 

Haverejser til England

Vi arrangerer haverejser til en lang række af de bedste haver i England. På rejserne er der mulighed for at opleve fyrtåne i engelsk havekunst som Sissinghurst, Great Dixter, Gravetye Manor, Gresgarth Hall, Levens Hall og Hidcote.

--> Læs mere om vores Haverejser til England

 

Haverejser til England

Haverejser til Frankrig

Frankrig har to områder som egner sig særligt godt til haverejser: Normandiet og Loiredalen. Vi har besøgt begge områder på vores haverejser. De to områder adskiller sig ved store forskelle i havernes desgin.

  • Normandiet ligger tæt på den engelske havestil. Mange havedesignere har ladet sig inspirere af haver på den anden side af Den Engelske Kanal. Cirka 150 km. adskille Sydengland fra Normandiet, og mange haveskabere har rejst over kanlen gennem tiderne. Haver som Agapanthe, Le Vasterival og Bois de Moutiers er alle inspireret af den engelske have.
  • Loiredalen viser indtrykket fra den italienske have (som igen er inspireret af den mauriske have i Spanien). Da den engelske konge Charles VIII erobrede størstedelen af Italien i 1494-1495 oplevede han den italienske renæssance og medbragte både arkitekter og havearkitekter fra haverne. Den italienske havestil er stadig i dag til stede, og kan bl.a. genfindes i slotte og haver som Villandry Chenonceau, Cheverny og Amboise.

 

Haverejse til Loiredalen

Haverejser til Spanien

Vi har mange års erfaring med have- og kulturrejser til Spanien. Rejserne blander haver med besøg på museer, kirker, m.m. Gennem årene har vi arrangeret rejser til såvel

  • Barcelona og Catalonien
  • Østandelusien
  • Vestandalusien
  • Barcelona og Valencia
  • Madrid, Segovia og Toledo
  • Madrid og Nordspanien (Bilbao og San Sebastián)

--> Læs mere om vores Haverejser til Spanien

 

Alcazar i Córdoba

Haverejser til Portugal

På vores Kultur- og haverejse til Lissabon og Porto, kombinerer vi områdets kultur, vin og historie med besøg i haverne på Mateos og Serralves-museet. Rejsen byder desuden på store naturoplevelser: oplev det smukke landskab langs med Dourofloden, der løber mod Porto. Og vest for Lissabon besøges Europas vestligste punkt, Cabo da Roca, med et dramatisk klippelandskab.

 

Haverejse til Portugal

Læs om vores Haverejser i Europa

Haverejser til Spanien
Spanske haver som Alhambra med Generalife og Córdobas patioer er kendte, men vi besøger også moderne haver af havedesignere som Urquijo og Martos.
Haverejser til England
Besøg de berømte haver i Sydengland (Great Dixter, Sissinghurst, Gravetye, o.a.) eller oplev natur og haver i Lake District
rejsegarantifonden