Haverejser til Frankrig
Chedigny
Chaumont-sur-Loire

Haverejser

Haverejser til en række af Europas bedste haver

Vi tilbyder kvalitetsrejser baseret på grundig research med brug af 4-stjernede kvalitetshoteller og lokale restauranter, der byder på gastronomiske oplevelser. Haverejserne indeholder haver på højeste niveau, skabt af havearkitekter, gartnere og havepersonligheder. Oplev en række af Europas bedste haver på vores Haverejser. På vores Have- og Kulturrejser blandes haver i særklasse med kulturelle oplevelser på muséer, historiske bygninger og vingårde.

Metropolrejser har gennem mere end 10 årarrangeret haverejser til Spanien, og vi arrangerer nu også haverejser til Frankrig, Portugal og England.

Som noget nyt arrangerede vi i efteråret 2021 en Kultur- og haverejse til Loiredalen, med en perlerække af haver og slotte, herunder Villandry, Chenonceau, Cheverny, Plessis Sasnières, Petit Trianon og Grand Trianon. En anden nyhed i 2021 er en have- og kulturrejse til Portugal i oktober til Lissabon, Porto og Coímbra.

Haverejser til Frankrig

Frankrig har to områder som egner sig særligt godt til haverejser: Normandiet og Loiredalen. Vi har besøgt begge områder på vores haverejser. De to områder adskiller sig ved store forskelle i havernes desgin.

  • Normandiet ligger tæt på den engelske havestil. Mange havedesignere har ladet sig inspirere af haver på den anden side af Den Engelske Kanal. Cirka 150 km. adskille Sydengland fra Normandiet, og mange haveskabere har rejst over kanlen gennem tiderne. Haver som Agapanthe, Le Vasterival og Bois de Moutiers er alle inspireret af den engelske have.
  • Loiredalen viser indtrykket fra den italienske have (som igen er inspireret af den mauriske have i Spanien). Da den engelske konge Charles VIII erobrede størstedelen af Italien i 1494-1495 oplevede han den italienske renæssance og medbragte både arkitekter og havearkitekter fra haverne. Den italienske havestil er stadig i dag til stede, og kan bl.a. genfindes i slotte og haver som Villandry Chenonceau, Cheverny og Amboise.

 

Alcazar i Córdoba

Haverejser til Spanien

Vi har mange års erfaring med have- og kulturrejser til Spanien. Rejserne blander haver med besøg på museer, kirker, m.m. Gennem årene har vi arrangeret rejser til såvel

  • Barcelona og Catalonien
  • Østandelusien
  • Vestandalusien
  • Barcelona og Valencia
  • Madrid, Segovia og Toledo
  • Madrid og Nordspanien (Bilbao og San Sebastián)

--> Læs mere om vores Haverejser til Spanien

 

Alcazar i Córdoba

Haverejser til Portugal

På vores Kultur- og haverejse til Lissabon og Porto, kombinerer vi områdets kultur, vin og historie med besøg i haverne på Mateos og Serralves-museet. Rejsen byder desuden på store naturoplevelser: oplev det smukke landskab langs med Dourofloden, der løber mod Porto. Og vest for Lissabon besøges Europas vestligste punkt, Cabo da Roca, med et dramatisk klippelandskab.

 

Haverejse til Frankrig

Haverejser til England

Fra 2022 begynder vi at arrangere haverejser til England. I første omgang arrangerer vi i juni 2022 en haverejse til Sydøstengland.


Læs om vores Kulturrejser i Europa

Kulturrejser til Spanien
Spanske haver som Alhambra med Generalife og Córdobas patioer er kendte, men vi besøger også moderne haver af havedesignere som Urquijo og Martos.
rejsegarantifonden