Metropolrejser

Om Metropolrejser

Rejsebureau med speciale i kultur- og haverejser

Metropolrejser er en familieejet virksomhed grundlagt af Kasper Christiansen og Bettina Valdivieso, der begge har arbejdet i rejsebranchen siden 2011. Virksomheden har sæde i København og er selvfølgelig medlem af Rejsegarantifonden (under registreringsnummer 3365) og er desuden IATA certificeret (17236063).

Metropolrejser har specialiseret sig i kvalitetsrejser med vægt på kultur, haver, gastronomi og vin. På alle rejserne anvendes gode 4* hoteller og vi flyver på langt størstedelen af rejserne med direkte fly til og fra destinationen. Vi planlægger skræddersyede rejser med en personlig vinkel. Derfor anvender vi ofte mindre hoteller og restauranter, der giver mulighed for at opleve lokal cuisine og vin.

Kasper Christiansen
Kasper Christiansen
Stifter og ejer af Metropolrejser

Kasper Christiansen er cand. mag. i litteraturvidenskab og kulturformidling fra Københavns Universitet og har desuden læst kommunikation, sprog og historie på Universitat de Barcelona. Kasper har et indgående kendskab til kultur, sprog, arkitektur og historie (herunder kunsthistorie og havehistorie) og har holdt talrige kurser på Folkeuniversitetet om disse emner. Kasper arbejder som rejseleder på udvalgte rejser til Spanien, Portugal, Frankrig, Italien og England.

Kasper Christiansen
Bettina Valdivieso
Stifter og ejer af Metropolrejser

Bettina Valdivieso er stifter og ejer af Metropol Travels ApS. Bettina er uddannet fødevareingeniør fra UCA i San Salvador, El Salvador. Desuden har hun en mastergrad fra Universitat de Barcelona (Spanien) med speciale i fødevaresikkerhed og kvalitetskontrol. Bettina arbejder med et bredt felt af aktiviteter, herunder kontakten til og et nært samarbejde med leverandører som flyselskaber, hoteller, restauranter, busselskaber, guider, muséer, haver, m.m. Bettina sørger for, at logistikken på rejserne fungerer optimalt.

Kasper Christiansen
Hans Peder Christiansen
Haveekspert og rejsekonsulent. Rejseleder på haverejserne i England,

Hans Peder Christiansen har et indgående kendskab til havedesign og haver i Storbritannien. Gennem mere end 15 år har Hans Peder arrangeret haverejser til England, Wales og Irland gennem sit firma Gardening.dk. Kendetegnende ved rejserne er skræddersyede rejseprogrammer med ophold på fremragende hoteller og besøg af enestående haver. Siden 2012 har Hans Peder desuden samarbejdet med Metropolrejser omkring Have- og Kulturrejser til Sydeuropa. I dag skræddersyr Hans Peder haverejser til England for Metropolrejser, og Hans Peder deltager selv som rejseleder på rejserne.

Kasper Christiansen
Hanne Olsen
Rejseleder i Spanien

Hanne har boet i både Barcelona og Madrid i længere perioder, og har rejst i det meste af Spanien. Hun har en stor viden om - og indsigt i - spanske forhold og skriver for både aviser og dagblade om en lang række emner forbundet med Spanien og spansk kultur. Hanne har fast artikler i Politiken og har flere års erfaring i rejsebranchen. Hanne er rejseleder på vores Kultur- og Gastronomirejse til Nordspanien.

Kasper Christiansen
Christian Martinez Larsen
Rejseleder i Portugal og Spanien

Christian er journalist, forfatter, foredragsholder - og garvet rejseleder. Christian Martinez har rejst kloden rundt, siden han kunne snøre en vandrestøvle og har formidlet sine oplevelser videre som forfatter til rejsebøger for Politiken (Turen Går Til) og som rejseleder på rejsemål fra Påskeøen til Porto. Christian taler portugisisk med brasiliansk slagside, spansk med castiliansk læspen og neutralmarineret dansk med en rest af Vestegnen. Christian er rejseleder på vores Kultur- og gastronomirejse til Portugal.

Kasper Christiansen
Henrik Normann
Rejseleder i Andalusien

Henrik Normann er en særdeles erfaren rejseleder, som har boet otte år på Cuba og år i Ecuador før han, nu med cubansk hustru og deres fælles søn, flyttede til Malaga. Henrik skriver: ”Andalusien har de smukkeste kyststrækninger og vidunderlige bjerge. Solen skinner altid fra en skyfri himmel, og så er der den festglade befolkning, som holder de smukke gamle traditioner i live. Her skal jeg bæres fra!” Henrik er en meget dygtig formidler af historie, kultur, kunst, samfundsforhold og natur. Det hele tilsat glimt i øjet og en god portion humor. Henrik er rejseleder på vores Forårsrejse til Vestandalusien og Sydportugal.

Kasper Christiansen
Birgitte Ehrhardt
Rejseleder i Andalusien

Birgitte er cand.phil. i fransk og journalist har boet og arbejdet i Frankrig, USA og Afrika. Når hun da ikke kører tværs over USA, besøger haver i Deauville eller Cornwall, idylliske landsbyer i Cotswolds, katedraler i Nordengland, små listige whiskyproducenter i Skotland eller vandrer i det storslåede landskab langs Hadrians Mur. Som rejseleder deler Birgitte ud af sin viden om historie, kultur, arkitektur og litteratur - og prøver ofte at tilføje den ekstra lille oplevelse, som gør rejsen uforglemmelig for deltagerne. Birgitte er rejseleder på vores Have- og Kulturrejse til Sydøstengland.

Rejser med kultur
Rejsernes struktur

Filosofien bag rejserne

Metropolrejser har specialiseret sig i kvalitetsrejser, der bygger på grundig research og lægger vægt på kultur og haver, gode hoteller, grupper på maksimalt 25 personer (med to rejseledere maksimum 30 personer) samt gastronomi & vin. Rejserne hviler på følgende principper:

  • Alle måltider og drikkevarer er med: Alle måltider (inkl. drikkverer) er inkluderet på rejserne og er med i prisen på rejserne til Sydeuropa, mens alle måltiderne er med i prisen på rejserne til Storbritannien (på rejserne til England og Wales skal man selv betale for drikkevarerne). Rejserne lægger vægt på lokal gastronomi, gode vine og stemningen på lokale kvalitetsrestauranter. På flere af vores rejser vil der være inkluderet frokoster eller middage på lokale restauranter, visse med en anbefaling i Michelin-guiden.
  • Kvalitetshoteller: Der anvendes hoteller med en god placering, som oftest 4-stjernede hoteller. Vi forsøger at finde dejlige boutique-hoteller, som har et lokalt præg, og i byerne at anvende hoteller, der har en central placering.
  • Ingen skjulte gebyrer: Alle entréer til de i rejseprogrammet nævnte museer, monumenter, haver, m.m. og er med i rejsens pris. Vi arbejder ikke med skjulte gebyrer, så der kommer ikke overraskelser i form af egenbetaling på destinationen.
  • Grundig research: Vi researcher alle vores rejser grundigt og har været på alle destinationer selv. Vi forsøger så vidt muligt at få et indgående kendskab til de seværdigheder, hoteller og restauranter, der indgår på rejsen.
  • Små grupper: På vores rejser er der maskimalt 25 rejsedeltagere. Nogle rejsebureauer sammensætter grupper på 45-55 personer, og det synes vi er for meget. Med en mindre gruppe er dynamikken i gruppen bedre og ventetiden formindskes.
Referencer

Hvad siger de rejsende?

"Alt klappede"
citat
Tak for en super spændende og veltilrettelagt rejse til det Vestlige Andalusien. Alt klappede bare, og hoteller og restauranter var lige i øjet
Kulturrejsen til Det Vestlige Andalusien
"Det kan ikke gøres bedre"
citat
Det blev en fantastisk oplevelse at rejse med jer, jeres fint tilrettelagte program og Kasper, som meget informativ og hyggelig guide. Det kan ikke gøres bedre.
Kulturrejse til Barcelona og Catalonien
"En fantastisk rejse"
citat
TAK for en fantastisk rejse, vi nød virkelig det hele. Det var i et behageligt tempo, fine hoteller, dejlig mad og en god chauffør.
Haverejsen til Normandiet
Add
Haver i Frankrig
Bag om bureauet
uforglemmelige oplevelser

Aktiviteter & ture

Vi har et indgående kendskab til Sydeuropas sprog og kulturer. Vi præsenterer de områder vi holder mest af på rejserne til Spanien, Frankrig, Portugal, Italien og Grækenland. Siden 2020 har vi også arrangeret haverejser til England - intet andet land i verden har så mange enestående kvalitetshaver som England.

Vores mål at give de rejsende en række uforglemmelige oplevelser på vores rejser. Det kræver grundigt forarbejde, en passion for rejsemålet og gode rejseledere. Vi planlægger kun rejser, hvor vi har et personligt forhold til destinationen og brænder for at videregive de store oplevelser, vi selv har fået på stedet.

Bestil en rejse

rejsegarantifonden
Iata