Tours Kulturrejse

Kulturrejser til Spanien

Kvalitetsrejser til Madrid, Barcelona, Mallorca, Andalusien og Nordspanien

sted
København, Danmark
Kasper Christiansen
Tekst og billeder: Kasper Christiansen
07. november, 2021

Spanien er et fantastisk rejseland med et usædvenligt bredt udbud til den besøgende. Vi organiserer kulturrejser til hele Spanien og har mere end 10 års erfaring i at arrangere rejser med vægt indholdsrige rejser, kvalitetshoteller, gastronomi og vin. Vores mest populære kulturrejser i Spanien går til Andalusien, Centralspanien (Madrid, Segovia og Toledo), De Baleariske Øer og Nordspanien (Bilbao og San Sebastián)

Nedenfor kan man læse mere om nogle af de byer og områder vi besøger på vores kulturrejser til Spanien.

Bilbao Guggenheim
Guggenheim-museet i Bilbao - ét af de mest vellykkede eksempler på moderne arkitektur opført i Europa gennem i slutningen af det 20. århundrede

Madrid

Spaniens hovedstad Madrid, er en overset perle, som ikke bliver besøgt af så mange mennesker, som landets sydlige og østlige egne. Madrid har 3 af verdens bedste museer inden for en radius af blot en kilometer: Pradomuseet, Reina Sofia og Thyssen-Bornamizsa. Pradomuseet ligger i udkanten af Retiro-parken. Grundstenen i museets samling er de mere end hundrede mesterværker af Diego Velázquez og Francisco Goya, men museets har også en fremragende samling af El Greco, Rubens, Tizian og Van Eyck.

Reina Sofía-museet byder på moderne kunst og er særligt kendt for Picassos hovedværk Guerníca, der fremstiller rædslerne under den spanske borgerkrig.

Men Madrid er meget mere end kunstmuseer: Den botaniske have er en af landets bedste, og her finder man bl.a. to nye afsnit designet af to spanske havedesignere: Miguel Urquijo og Fernando Martos. Og Madrid er desuden et mekka for moderne arkitektur, gastronomi og vin og byder på en lang række spændende kirker, et fascinerende historisk kvarter og en lang række hyggelige pladser.

Nord for Madrid finder man Segovia med sin flotte akvædukt og syd for hovedstaden ligger Toledo, som er en meget charmerende by har en lang række flotte kirker, værker af El Greco og dejlige restauranter.

symbol
Madrid er meget mere end kunstmuseer. Byen byder på moderne arkitektur, gastronomi og vin, en lang række spændende kirker, et fascinerende historisk kvarter og mange hyggelige pladser.
Én af Miguel Urquijos haver nord for Madrid
Én af Miguel Urquijos haver nord for Madrid - på rejserne til Madrid besøger vi nogle af de mest spændende haver i Europa

Barcelona

Mod nordøst byder Barcelona blandt meget andet på fabelagtig arkitektur, moderne caféer ved Middelhavet samt butikker og restauranter. Uden for byen ligger Montserrat-bjerget mod vest, Salvador Dalí museet og nord for Barcelona finder man Costa Bravas smukke strande og mod syd ligger vinområderne Penedes og Priorat.

Park Güell
Guell- Parken i Barcelona - én af de mest kendte seværdigheder i Barcelona med flot udsigt til Middelhavet

Andalusien

Andalusien er en historisk smeltedigel, med kulturelementer fra både kristne, maurere og jøder. Granada med Alhambra, Sevilla med katedralen og Columbus' gravmæle og Córdoba med den kæmpemæssige katedral-moské er blandt højdepunkterne. I det Nordlige Spanien er Bilbao og San Sebastián blandt vores favoritter. I Bilbao finder man Guggenheim-museet, mens San Sebastian ligger smukt ved havet og samtidig er kendt for sin gastronomi og vin.

Ronda
Ronda - charmerende sydspansk arkitektur med hvidvaskede facader

Oplevelser på kulturrejserne til Spanien

Spanien har meget at byde på. Når vi besøger Spanien på vores kulturrejser serveres der ofte nordspanske tapas (også kaldet pintxos). Det er en dejlig måde at spise på: hver enkelt person tager så mange 'pindemadder' han/hun ønsker og vi betaler for pindene, når måltidet er over. Til måltidet serveres ofte kvalitetsvine fra Ribera del Duero, Priorat eller Rioja. Foretrækker man hvidvin til maden, er vi glade for vine lavet på verdejo-druer fra rueda vindistriktet eller albariño-vine fra Rias Baixas.

Tapas i en spansk restaurant
Tapas - en dejlig måde at spise på er de spanske tapas

Læs om vores rejser i 2022

Rundrejse i det Østlige Andalusien
Vi besøger Granada, Córdoba og Malaga med seværdigheder som Alhambra, Mezquitaen og Córdobas patioer på denne fantastiske Kultur- og Haverejse.
Pris
11.200 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider inkl. vin er med i prisen
Loiredalens slotte og haver
Rejsen byder på en perlerække af slotte og haver i den smukke Loiredal. Vi besøger bl.a. vandslottet Chenonceau, kongeslottet i Amboise og en privat have.
Pris
13.450 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider inkl. vin er med i prisen
Lissabon, Porto og Coimbra
Rejsen kombinerer Lissabon, Porto og en række mindre byer, herunder Coimbra, Sintra, Batalha og Cascais på en fantastisk rundrejse med hele 5 værker på Unescos Verdensarvsliste.
Pris
12.800 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider inkl. vin er med i prisen
rejsegarantifonden