Lissabon

Kulturrejser til Portugal

Grupperejser med vægt på kultur til Lissabon og Porto - oplev Central- og Nordportugal

sted
København, Danmark
Kasper Christiansen
Tekst og billeder: Kasper Christiansen
07. november, 2021

Portugal er en fantastisk destination, og vores Kulturrejse til Portugal er en af vores mest populære rejser. Landet har oplevet en utrolig udvikling siden Portugal kom med i EU i 1986. Gennem de sidste år har byer som Lissabon og Porto fået opført moderne arkitektur og byens historiske kvarterer er blevet renoveret.

Portugal har godt 10 mio. indbyggere, hvoraf langt størstedelen bor i og omkring de to storbyer Lissabon og Porto. Landet måler godt 92.000 kvadratkilometer, hvilket svarer til ca. det dobbelte af Danmarks areal.

Portugal - dourofloden
Portugisisk charme - billede fra vinmarkerne langs Dourofloden

Lissabon

På kulturrejserne til Portugal oplever vi selvfølgelig hovedstaden Lissabon. Lissabon ligger smukt ud til Atlanterhavet og har en placering tæt på en række spændende seværdigheder og charmerende byer, som vi laver afstikkere til på vores rejser. Lissabon har et væld af dejlige restauranter, moderne hoteller og en lang række fascinerende monumenter.

Under opholdet i Lissabon, er det oplagt at besøge kulturbyen Sintra. Sintra ligger vest for Lissabon, og har gennem århundreder fungeret som sommerresidens for landets konger. Stedet har et særligt mikroklima og. Ikke langt fra Lissabon finder man Cabo da Roca, som er Europas vestligste punkt.

symbol
Vest for Lissabon ligger charmerende Sintra, som vi kombinerer med Cabo da Roca og Cascais på vores kulturrejse til Portugal
Lissabon
Lissabon - moderne arkitektur ved MAAt-museet i Lissabon

Porto

I den nordlige del af Porto ligger charmerende Porto. Porto gennemskæres af Dourofloden som gennem århundreder har givet væde til vinmarkerne langs floden. Floden har faktisk sit udspring 900 km. længere mod øst i Spanien. Her hedder floden Duero, og mange kender nok flere af de fantastiske rødvine fra Ribera del Duero-området.

Porto har oplevet et løft gennem de sidste år og er blevet meget populær. Blandt Portos must-sees er byens flotte kirke Igreja do Carmo, der er dækket af de berømte kakler, der er så kendetegnende for portugisisk arkitektur og interiørkunst. livraria Lello er en anden berømt seværdighed - boghandlen der i flere medier er blevet kaldt verdens smukkeste boghandel. Og så skal man selvfølgelig besøge et af vinhusene, der producerer portvin. Alt dette og mere oplever man på vores kulturrejse til Portugal.

Porto
Porto - Dourofloden skærer gennem Porto

Kvalitetshoteller på vores kulturrejser

Vores rejser lægger vægt på, at også hotellerne skal være en god oplevelse, og vi benytter os af gode firestjernede hoteller, der gerne har en historie, en god placering og charmerende værelser. Det glæder også på vores kulturrejser til Portugal: I Porto bo vi på det dejlige hotel Acta The Avenue (4 stjerner), som åbnede i 2017. Det er et dejligt hotel, med lyse værelser, som har en god placering i forhold til, hvad vi oplever på rejsen.

I Lissabon overnatter vi på et fremragende hotel LX Boutique Hotel (4 stjerner), som ligger i gåafstand til flere af de seværdigheder, vi opleve på rejsen: det er muligt at gå til Praça do Comércio, den store, flotte handelsplads hvor vi spiser middag én af aftenerne på rejsen. Hotellet har lyst, moderne værelser og der er havudsigt fra flere af værelserne.

Luksushotel på kulturrejsen til Portugal
Porto - Dourofloden skærer gennem Porto

Læs om vores rejser i 2023

Forårsrejse til Peloponnes & Athen
Nyd foråret på den græske halvø Peloponnes, den smukke ø Ægina og i Athen på vores Kulturrejse i 2023. På Peloponnes bor vi i den charmerende by Nafplio, som ligger ud til havet.
Pris
11.950 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider inkl. vin er med i prisen
Sydøstengland
Haverejse til Kent og Sussex, hvor vi besøger en perlerække af Englands ypperste haver, herunder Sissinghurst, Great Dixter, Gravetye Menor og West Dean.
Pris
16.350 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider er med i prisen
Toscana
Oplev toskansk kultur, kunst, haver, gastronomi og vin på vores nye rejse til Toscana. Undervejs oplever vi haverne La Foce, Tivoli og Ninfa, byerne Siena og Lucca, vinhovedstaden Montepulciano samt Firenze og Rom.
Pris
14.650 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider inkl. vin er med i prisen
rejsegarantifonden