Muir Woods

Muir Woods ved San Francisco

Verdens højeste træer i Muir Woods, Californien

sted
Californien, USA
Kasper Christiansen
Tekst og billeder: Kasper Christiansen
25. marts, 2020

I det sydlige USA, cirka en times kørsel fra centrum af San Francisco, ligger Muir Woods i et smukt bjergområde. Skovenområdet er opkaldt efter naturforskeren, aktivisten og forfatteren John Muir (1838-1914), der arbejdede for at bevare USA's nationalparker. Muirs arbejde betød, at den amerikansk nationalpark Yosemite blev bevaret og i dag er en række skoler, gader og biblioteker - og altså Nationalparken Muir Woods i Califorien - opkaldt efter ham. John Muir blev født i Skotland, men emmigrerede med sine forældre til USA i 1849.

Muir Woods er opkaldt efter naturelskeren John Muir
Bekræftelse

Rødtræernes højde og bestanden

Skovarealet Muir Woods måler i alt 224 hektarer, og er et af verdens mest spektakulære naturreservater. Nationalparken er først og fremmest kendt for sine enorme rødtræer (red woods), der er verdens højeste træer. Rødtræerne kan måle op til 115 meter i højden, og er således de største, levende væsen i verden. Træerne vokser i dag i få, begrænsede områder men dækkede i forhistorien store arealer på den nordligere halvkugle og deres udvikling går cirka 150 millioner år tilbage i historien.

"De højeste træer måler op til 115 meter"
Bekræftelse

Rødtræer - ikke at forveksle med mammuttræer

Rødtræet (Sequoia sempervirens) er et stedsegrønt (Sempervirens betyder stedsegrøn) nåletræ, som er en del af cypresfamilien. Rødtræet skal ikke at forveksles med mammuttræet (Sequoiadendron giganteum), der er et andet stort nåletræ. Mammuttræet vokser ligesom rødtræerne i Californien, men Mamamtræerne skal findes længere mod nord i bjergkæden Sierra Navada.

Mammuttræerne (på dansk også kaldt kæmpefyr) findes enkelte steder også i Danmark (der er omkring 10 eksemplarer i landet), herunder i Knuthenborg Safariland, i Valbyparken og ved Augustenborg på Als.
Muir Woods rødtræer med smukt lys

Flere artikler om havekunst, arkitektur & kunst

ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT
Visa, Mastercard, Amex