Oplev Barcelona

12 ting du skal opleve i Barcelona

Liste over de vigtigste seværdigheder i Barcelona

sted
Barcelona, Spanien
Kasper Christiansen
Tekst og billeder: Kasper Christiansen
25. marts, 2020

Barcelona tilbyder en bred vifte af seværdigheder, museer og butikker til den besøgende. Byen er af natur velsignet med bjerge og hav, og kombinerer man det med de mere end 9.000 restauranter, madmarkeder og vinbarer, Antoni Gaudís arkitektur, moderne design og en historisk, middelaldkerne, har byen uanede muligheder af ting at lave.

Storbyrejse til Barcelona

 

Hvis du er i Barcelona i en uge, skal du have travlt for kun at opleve en lille del af, hvad byen tilbyder.

"Barcelona har en bred vifte af tilbud til den besøgende: museer, seværdigheder & haver"

Nedenfor finder du forslag til 12 ting at se og opleve i Barcelona.

Vindeltrappe i Sagrada Familia
Tapper - den berømte sneglehustrappe i Sagrada Familia

1

Sagrada Familia

Den mest berømte seværdighed i Barcelona - og langt den mest besøgte. Den gigantiske kirke, der måler mere end 110 meter, vil blive meget højere, når den er færdig: den vil række 172,5 meter op i luften. Der er brug for at væbne sig med tålmodighed for at se den færdige kirke, for kirken vil ikke stå færdig som planlagt i 2026 på grund af Covid-19. Antallet af besøgende på Sagrada Famili styrtdykkede i 2020 på grund af pandemien, og budgettet, der bruges til byggeriet, blev sænket fra 55 millioner € til 17 millioner €.

Selvom Sagrada Familia stadig er ufuldendt , er kirken allerede nu en fantastisk oplevelse og den mest populære seværdighed i Spanien. Vi anbefaler at købe en billet til tårnene, så du kan komme til toppen af ​​byen og nyde den fantastiske udsigt over Barcelona. Det betyder også, at du kan opleve sneglehustrappen designet af Gaudí (se billedet ovenfor).

Sagrada Familia kirken

2

MNAC Museet

MNAC-museet på Montjuïc Hill i Barcelona har en fantastisk samling af catalansk kunst. Derudover byder museet på fantastisk udsigt fra terrassen og har en dejlig restaurant, så MNAC er et must-see i Barcelona.

Museet fokuserer på lokal, catalansk kunst, men har også international kunst. De bedste samlinger på museet er den romanske og den gotiske kunstsamling, samlingen af Art Noveau arkitektur og kunst (modernisme på catalansk) og Thyssen-Bornamisza-samlingen.

Når du besøger MNAC-museet, anbefaler vi at kombinere det med nogle af de andre seværdigheder på Montjuïc Hill: Jardins Joan Maragall, Miró Museet, Den Botaniske Have eller blot en spadseretur på bjerget.

MNAC

3

Santa María del Mar

Santa Maria del mar er måske den smukkeste kirke i Barcelona. Den middelalderlige basilika blev bygget mellem 1329 og 1383, som er meget hurtigt for perioden (kirkerne blev ofte bygget over flere hundrede år i middelalderen). Stenene, der blev hugget ud til at bygge kirken, kommer fra stenbruddene på Montjuïc-bjerget og blev båret af bastaix'er til Born-kvarteret.

Hvis man køber Ildefonso Falcones' roman, Havets katedral, inden besøget i Santa María del Mar får man historien om opførelsen af ​​kirken. Falcones' roman fortæller desuden om de enorme ændringer i Barcelona i det 14. århundrede og krigene med italienerne og tyrkerne. Romanen beskriver også, hvordan handlen gør byen Barcelona rigere, og hvordan ny viden og teknikker, gør det muligt at skabe 'mirakler' inden for arkitekturen.

Santa Maria del Mar

4

Moderne arkitektur i Barcelona

hele 9 pritzker-vindere ('Nobelprisen' inden for arkitektur) har arbejdet i Barcelona, heriblandt Richard Rogers, Norman Foster, Frank Gehry, Zaha Hadrid, oa - så Barcelona er et sandt paradis for arkitektur-aficionados.

Den modernistiske tradition begyndte i Barcelona så tidligt som i 1929. Dette år var byen vært for Verdensudstillingen, og den tyske pavillon blev designet af arkitekten Mies van der Rohe. Dette vigtige værk er et eksempel på Bauhaus-design, der selv i dag næsten 100 år senere ser moderne ud.

Siden er der blevet opført en lang række værker i Barcelona af en række af verdens bedste arkitekter, herunder Jean Nouvels Torre Agbar, Hotel W af Ricard Bofill og Komunikationstårnet fra De Olympiske Lege i 1992 af Santiago Calatrava.

Mies van de Rohe

5

Picasso Museet & Born-kvarteret

Picasso-museet ligger i det hyggelige Born-kvarter. Born-kvarteret blev opført under udvidelsen af byen i det 14. århundrede. Mange familier havde tjent store summer på handlen i Middelhavsområdet, og de brugte deres penge på store paladser i byens nye kvarter. I dag indtager Picasso-museet netop 5 tidligere middelalderpaladser i hovedgaden Montcada.

Picasso boede i Barcelona i en afgørende periode i sit liv. Han blev født i 1881 i Malaga og boede i 1891-1895 i La Caruña, men de flyttede til Barcelona i 1895 efter død Pablo Picassos søster Conchita i 1895. Picasso boede omkring 9 år i Barcelona, ​​inden han rejste til Paris.

Picasso-museet i Barcelona præsenterer flere af kunstnerens tidlige mesterværker, blandt dem Ciencia y Caridad (1895), der viser, at den unge kunst havde vendt sig mod religiøse temaer.

Born kvarteret

6

Katedralen

Katedralen i Barcelona er en smuk gotisk kirke. På stedet var der tidligere et romersk tempel, men opførelsen af kirke, vi ser i dag, blev påbegyndt i 1298 og afsluttet i 1448. Den neogotiske facade er dog af en nyere dato og blev opført i slutningen af det 19. århundrede.

Hvis du betaler entréen på 5 €, vil du kunne se klosteret og de smukke kunstværker, der er lavet gennem flere århundreder. Basilikaen er opkaldt efter skytshelgen i Barcelona, Santa Eulalia, hvis rester findes i kirkens krypt. Ifølge myten blev Santa Eulalia korsfæstet af romerne i 304 e.Kr. under kejser Diekloetians regeringstid. Diokletian beordrede de sidste forfølgelser af kristne, og det var paradoksalt hans efterfølger, Konstantin den Store, der gjorde kristendommen til en officiel religion i det romerske imperium.

I klosteret er der 13 hvide gæs til ære for Santa Eulalia, som blot var 13 år gammel, da hun blev korsfæstet.

Katedralen

7

Bunkers del Carmel udsigtspunktet

Bunkers del Carmel er et populært udsigtspunkt i Carmel-kvarteret i Barcelona. Fra den øverste del af Turó de la Rovira-bakken, er der fantastisk udsigt over byen fra en højde på mere end 250 meter. Stedet blev oprindeligt brugt under den spanske borgerkrig til nedskydning af flyvere, men i dag er våbnene blevet byttet ud med solcreme, øl og kameraer.

Fra Bunkers del Carmen har man panoramaudsigt over hele det østlige Barcelona og kan se Eixample-kvarteret, Sagrada Familia, Montjuïc-bakken, Den Olympiske Havn, Barceloneta-kvarteret og det Gotiske Kvarter.

Bunkers Carmel

8

Ramblaen & det omkringliggende område

Ramblaen i Barcelona er i sig selv en oplevelse, men det er en god idé også at komme ind i sidegaderne og opleve nogle af de mange ting, der ligger et stenkast fra den berømte gågade.

Ramblaen var i middelalderen byens grænse til markerne. Dengang gik en høj bymur langs med en lille flod (rami på arabisk betyder 'flodleje'), der beskyttede byen. Efterhånden som tiden gik, og byen voksede, blev Ramblaen omdannet til en gågade, der delte det gamle centrum i to dele.

I dag er der næsten uendelige muligheder for oplevelser i området: på selve Ramblaen finder du det berømte madmarked Boquería, og den verdensberømte Liceu-Opera. Et stenkast fra Rambaen ligger Palau Güell, et af Antoni Gaudís tidlige værker, og ikke langt derfra ligger den romanske kirke Sant Pau. På den anden side af Ramblaen finder man det charmerende Barri Gòtic (Det Gotiske Kvarter) med middelalderlige bygninger, romerske ruiner og endda et chokolademuseum.

Efter sightseeing-turen er der rig mulighed for at få tapas på én af de mange tapasbarer i området omkring katedralen eller ved Santa María del Mar-kirken.

Palau Guell

9

Barcelonas strande

Barcelona har en lang kystlinje med flere fremragende strande. Stranden i Barcelona har flere gange vundet prisen som Europas bedste bystrand. Barceloneta-stranden ligger kun 15-20 minutters gang fra Ramblaen, så det er i høj grad muligt at kombinere sightseeing og afslapning på stranden.

I nærheden af stranden finder du mange restauranter med havudsigt. Størstedelen af dem udnytter deres placering til at sætte priserne i vejret, men vi kan hjælpe jer med at bestille en kvalitetsrestaurant med havudsigt, hvis I er en gruppe på minimum 8 personer.

Strand Barcelona

10

Park Güell

Park Güell blev designet af Antoni Gaudí og opført mellem 1900 og 1914. Parken var ment som et luksuriøst boligområde for de allerrigeste borgere i Barcelona, men midt i byggeprojektet opstod en økonomisk krise, og parken blev aldrig færdig.

Siden er Park Güell blevet et museum og parken er i dag en af de mest populære seværdigheder i Barcelona. Indgange skal købes online for at opleve det 'monumentale område', der inkluderer den berømte bænk med farvede fliser og de to huse designet af Antoni Gaudí.

Park Güell

11

Den Botaniske Have

Barcelonas botaniske have (Jardí Botànic) er en af Spaniens allerbedste haver. Haven har en enorm samling af middelhavsplanter fra hele verden, fra områder i Australien, Sydafrika, Chile, Californien, Kanariske Ø og - selvfølgelig - fra selve Middelhavsområdet.

Haven fylder 14 hektar på Montjuïc-bjerget og blev færdig i 1999. Udover planter, træer og blomster tilbyder haverne smukt landskabsdesign af den lokale arkitekt Carles Ferrater. Fra de øverste niveauer i haven, er der fabelagtig udsigt over Barcelona.

Botanisk Have

12

Albéñiz-paladset & Joan Maragall-haverne

Montjuïc har meget at byde på, men kun få mennesker besøger den smukke Joan Maragall-have og Albéñiz-paladset. Parken er kun åben på søndage, men der er ingen entré i haverne, og fra trapperne foran Palace Albéñiz, kan du nyde en fabelagtig udsigt over Barcelona.

Palauet Albéñiz blev bygget i nyklassicistisk stil til verdensudstillingen i Barcelona i 1929. Slottet var ment som den officielle bolig for den spanske konge Alfonso XIII og hans familie og blev designet af den spanske arkitekt Juan Moya, der blev inspireret af andre kongelige boliger i Spanien, herunder Kongepaladset i La Granja de San Ildefonso.

Albeñiz Paladset

Læs om vores rejser i 2024

Kultur- og haverejse til Andalusien
På haverejsen til Norditalien indgår en række af højdepunkterne ved Maggiore- og Comosøen: Isola Madre og Isola Bella, Villa Carlotta (med skulpturer af Bertel Thorvaldsen), Villa Balbianello og Villa Melzi.
Pris
15.950 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer til haver og måltider (inkl. vin) er med i prisen
Sydøstengland
Rejsen indeholder en række af Englands mest kendte haver, herunder Sissinghurst og Great Dixter. Rejsen starter 2. juni 2024.
Pris
15.950 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider på rejsen er med i prisen
Kultur- og haverejse til Nordspanien
Oplev en lang række af Nordspaniens mest spændende byer: San Sebastián, Bilbao, Burgos, Segovia og Madrid. Rejsen foregår 1. - 6. maj 2024.
Pris
12.750 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider (inkl. vin) er med i prisen

Læs om vores rejser i 2024

Kultur- og haverejse til Andalusien
Denne rejse byder på hele 5 seværdigheder, der er at finde på Unescos Verdensarvsliste. Oplev byerne Lissabon og Porto, Douroen, en charmerende have, bjergbyen Sintra, samt Cabo da Roca og Cascais. Turen starter 14. april 2024.
Pris
14.500 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer til haver og måltider (inkl. vin) er med i prisen
Kulturrejse til Santiago og Galicien
Oplev Santiago de Compostela og en perlerække af spanske byer: León, Salamanca, Ponferrada, Muros, Lugo og Finisterra. Rejsen foregår 19. - 24. oktober 2024.
Pris
14.650 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider (inkl. vin) er med i prisen
Montserrat-bjerget
Oplev Barcelona med Antoni Gaudís hovedværker med entré til La Sagrada Familia og en udflugt til Montserrat-bjerget og vinområdet Penedès. Rejsen foregår 21. - 24. maj 2024.
Pris
7.450 kr.
per person i delt dobbeltværelse. Alle entréer og måltider på rejsen er med i prisen
rejsegarantifonden
Iata