En rejse gennem Spaniens kulturhistorie

Foredrag: en rejse gennem Spaniens kulturhistorie

Få et overblik over Spaniens Kulturhistorie fra romerne til i dag

 

Kasper Christiansen

Foredragsholder Kasper Christiansen er uddannet cand. mag. fra Københavns Universitet og læste overbygningen på studiet på Universitat de Barcelona. Kasper har boet mere end 15 år i Barcelona. Fra 2006 har Kasper holdt talrige foredrag på Folkeuniversitetet i København, Odense, Aalborg og Aarhus samt private foredrag for private grupper og firmaer.

Siden 2011 har han haft sit eget rejsebureau og har arrangeret rejser for en lang række firmaer, gymnasier og private grupper. Kasper har desuden udgivet flere artikler om Barcelona, er certificeret lokalguide og taler flydende spansk og behersker catalansk i både skrift og tale.

Foredraget foretager en rejse gennem Spaniens kulturhistorie, fra romerne til i dag. Få indsigt i Spaniens fascinerende historie og sammenhængene mellem de forskellige perioder og steder, fra det romerske Hispania over det arabiske Al-Andalus til den katalansk-aragonske stormagt i 1200- 1300-tallet, Guldalderens Madrid og moderne arkitektur i Bilbao, Barcelona og Valencia.

Vi ser nærmere på baggrunden og motiverne for opførelsen af UNESCO-Verdensarvsbygninger som Alhambra i Granada, Katedralen i Burgos, Børsen i Valencia, Escorial-paladset nord for Madrid, Akvædukten i Segovia, Casa Batlló og Sagrada Familia i Barcelona samt Guggenheim-museet i Bilbao og moderne havedesign nord for Madrid. Foredraget kombinerer således kunsthistorie, arkitektur, havedesign og kulturhistorie og er en enestående mulighed for at komme i dybden med spansk kulturhistorie.

Forelæsningen kan følges som generel inspiration eller som introduktion i forbindelse med vores kultur eller haverejser i Spanien.

Billeder fra foredraget

Spaniens Kulturhistorie, Casa BatllóSpaniens Kulturhistorie, Casa BatllómezquitaSpaniens Kulturhistorie, Casa BatllóGuggenheim

Detaljer og priser for foredraget om Spaniens Kulturhistorie

Varighed og sted
Foredraget kan skræddersys, men tager fra 45 minutter til 3 timer.

Pris
Prisen for foredraget: fra 250 kr/person

ASTA - Association Society of Travel Agents
Enoturisme Penedès
Catalunya Turisme ACT